Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Padlizsánkrém




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 0,5 dl olaj
- 3 vagy 4 db paradicsom
- 1 db padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a megtisztított és vékony karikára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vagdalt, megsózott és sós levétől leöblített padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. Fedő alatt, gyakori keverés közben üvegesre pároljuk. Ha puha és zsírjára sült, hozzáadjuk a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot, együtt sütjük néhány percig, majd a lángot eloltjuk alatta. Villával szétnyomkodjuk, és hűlni hagyjuk. Ekkor megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük. Ha már teljesen kihűlt, üvegbe tesszük, és az üveget jól lezárjuk. Hűtőszekrényben nagyon sokáig eláll.
Főzz olcsón
Almachutney
Hámozzuk meg az almát, és vágjuk kockákra. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a római köményt, a szárított csilit, az ánizsmagot é...
Tejszínes eperkrémleves
Az epret megtisztítjuk, jól megmossuk, majd az összes hozzávalóval együtt habosra turmixoljuk. Lehűtve eperdarabokkal, és tejszínhabbal tálaljuk...
Birsalma befőtt
A birsalmát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és felszeleteljük. A cukrot feloldjuk a vízben, majd felfőzzük a vaníliával. Amikor felforrt, annyi gy...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+