Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

fokhagymás szalámi




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 20 dkg paprika
- 17 dkg
- 4 kg zsírféle
- 5 dkg erőspaprika
- 6 kg érett lapocka, comb, száraz egyéb húsok
Elkészítés:
A húsokat csíkokra vágom, majd 10 - 12 - es tárcsájú darálón ledarálom. Összekeverem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Jó szorosan betöltöm az egyik végén előzőleg elkötött ló-vékonybélbe, 4 napig hideg füstön füstölöm. Hűvös helyen 7-8 hónapig eláll! Mikor a spájzban csöpögni kezdene, akkor egyenként lefóliázva lefagyasztom. A fagyasztóból kivéve a "márciusi" puhaságú szalámit ehetjük akár szeptemberben is.
Főzz olcsón
Gersli leves
A gerslit megmossuk, a hagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk és felöntjük a vízzel. Beletesszük a gerslit és a feldarabolt füstö...
Tejszínes karfiolleves
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy lábasban feltesszük a vizet főni, sóval, delikáttal ízesítjük, majd beletesszük a karikára vágott...
Cukkinis tészta
A megmosott cukkinit és a vöröshagymát egyenletes kockákra vágjuk, majd sóval és borssal fűszerezve egy evőkanál oliva olajon megpirítjuk. Amikor m...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+