Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

fokhagymás szalámi




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 20 dkg paprika
- 17 dkg
- 4 kg zsírféle
- 5 dkg erőspaprika
- 6 kg érett lapocka, comb, száraz egyéb húsok
Elkészítés:
A húsokat csíkokra vágom, majd 10 - 12 - es tárcsájú darálón ledarálom. Összekeverem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Jó szorosan betöltöm az egyik végén előzőleg elkötött ló-vékonybélbe, 4 napig hideg füstön füstölöm. Hűvös helyen 7-8 hónapig eláll! Mikor a spájzban csöpögni kezdene, akkor egyenként lefóliázva lefagyasztom. A fagyasztóból kivéve a "márciusi" puhaságú szalámit ehetjük akár szeptemberben is.
Főzz olcsón
Kaszinótojás
A felsorolt hozzávalókból elkészítjük a mártást. A kifliket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk. A kihűlt főtt tojásokat félbevá...
Banános álom
2-3 banánt felkarikázzuk és egy keverőtálba tesszük. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a tejjel együtt a banánhoz öntjük, és az egészet...
Tavaszi csirkeleves
A csirkemell csontot, és a csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk és hidegvízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az egész borsot, majd a megtisztí...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+