Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Túrógerinc




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- kevés liszt
- 1 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál finomra metélt kapor
- 1 teáskanál
- 4 db tojássárga
- 2 evőkanál reszelt parmezánsajt
- 1,5 dl tejföl
- 3 db tojásfehérje
Elkészítés:
A tojássárgákat jól kikeverjük a főszerekkel és a tejföllel, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a lisztet, a reszelt sajtot, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és belesimítjuk a túrós masszát. Előmelegített forró sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad. Még forrón kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, felszeleteljük.
Főzz olcsón
Mézeskalács
A tésztához a hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk. Viszonylag kemény, de jól formálható tésztát kell kapnunk. 1 napig pihentetjük a hűtőben,...
Dübbencs
A megtisztított krumplit kockákra vágva, vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól megtörjük. Közben a cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt...
Lilahagyma-lekvár
Szeleteljük vékony csíkokra a lillahagymát, adjuk hozzá a mézet, sózzuk meg és szórjuk meg kakkukfűvel. Hagyjuk állni legalább 2 órát. Ezután f...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+