Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sós mozaik




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db zsúrkenyér
- 2 db közepes nagyságú ecetes uborka
- 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
- 10 dkg gyulai kolbász
- 15 dkg vaj
- 10 dkg téliszalámi
- 10 dkg füstölt sonka
- 5 db fürjtojás
- 0,5 tubus szardellapaszta
Elkészítés:
A zsúrkenyér mindkét végét levágjuk, éles kés segítségével kiszedjük a kenyérbelet, és apróra vagdaljuk. A vajat habosra keverjük a tejföllel, a reszelt vöröshagymával és a szardellapasztával, majd hozzákeverjük a kenyérbelet, az apróra vágott, lebőrözött kolbászt, a vagdalt téliszalámit és a főtt füstölt sonkát. A fürjtojásokat keményre főzzük, és meghámozva félbevágjuk. Az uborkát almareszelőn lereszeljük, és a tojással együtt adjuk hozzá a masszához. Az egészet szorosan beletömködjük a kivájt kenyérbe, majd alufóliába csomagolva legalább egy napra jégbe hűtjük. Tálaláskor kicsomagoljuk a kenyeret, és vékony szeleteket vágunk belőle. Tartármártást is kínálhatunk mellé.
Főzz olcsón
Tejszínes zsenge zöldbableves
A zöldbabot megtisztítjuk, és kb. egy cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni, a vízbe beletesszük a babérlevelet és a babot puhára fő...
Lilahagyma-lekvár
Szeleteljük vékony csíkokra a lillahagymát, adjuk hozzá a mézet, sózzuk meg és szórjuk meg kakkukfűvel. Hagyjuk állni legalább 2 órát. Ezután f...
Spagetti carbonara
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és egy magas falú serpenyőben a megolvasztott teavajon átforgatjuk, kissé megpirítjuk. A Carbonara poralapot a tejjel...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+