Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonkás rolád




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál sűrű tejföl
- 4 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál
- 10 dkg vaj
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 20 dkg főtt füstölt hús
- 4 db tojás
- 1 evőkanál konyak
Elkészítés:
A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, a sóval, és hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is. A masszát vastagon kivajazott és liszttel meghintett tepsibe kenjük. Előmelegített forró sütőben megsütjük, majd nedves konyharuhára borítjuk és szorosan felcsavarjuk, mint a rétest. A töltelékhez a főtt füstölt húst ledaráljuk, majd habosra keverjük a vajjal, a tejföllel, a mustárral, a finomra metélt snidlinggel, a sóval, a konyakkal. A tésztát megkenjük a sonkakrémmel és felcsavarjuk. Alufóliába csomagoljuk, és jól kifagyasztjuk. Felszeletelve kínáljuk.
Főzz olcsón
Gombás krokett
Felforralunk 8 dl vizet egy mokkáskanál sóval és apránként beleszórjuk a darát, majd állandó keverés mellett 3-4 percig főzzük alacsony lángon. Am...
Narancsos salátaöntet
A narancsot mosd meg, és reszeld le a héját, majd áztasd a kinyomott, leszűrt narancslébe pár órára. Szűrd le és a héjat szárítgasd meg egy szá...
Almakompót
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és (mérettől függően) negyedekbe, vagy hat részre vágjuk. (Egy citromos vízzel teli, nagy tálba rakjuk az...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+