Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Halászlé




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 10 dkg paradicsom
- 1 kg ponty
- 2 dkg
- 2-3 db kutyapöcsű paprika
- 5 dkg házipaprika
- 20 dkg hagyma
- 5 dkg zöldpaprika
Elkészítés:
A halat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom az úgynevezett keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a kutyapöcsű paprikát. Erős tűzön egy félórai forrás után kész. Kifőtt tésztával tálalom. A kutyapöcsű paprikákat egy kistányéron az asztalra teszem, hogy aki tüzesen szereti, nyomhasson magának belőle.
Főzz olcsón
Besamelmártás
A vajat és a lisztet keverd össze, és kis lángon, gyakran keverve hevítsd fel, de ügyelj arra, hogy ne égjen le. A hagymát pucold meg, és tűzd meg a...
Édes bundás kenyér
A tojásokat felverjük, tojásonként egy evőkanál tejjel, de ételízesítő helyett cukrot és egy vaníliás cukrot keverünk hozzá, ebben forgatjuk meg...
Marokkói pác
Sütés előtt pár órával dörzsöld be a húsokat a páccal, és hagyd állni őket...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+