Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonkás cipó




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt sajt
- 20 dkg főtt füstölt sonka
- 1 db kerek, szikkadt rozskenyér
- 2 db közepes nagyságú ecetes uborka
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
A rozskenyér tetejéről levágunk egy vékony lapot. A kenyér belét úgy szedjük ki, hogy legalább egy centis fala maradjon. A kenyérbelet és a füstölt sonkát apróra vagdaljuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük, majd rádobjuk a kenyér- és a sonkadarabkákat. Pirítjuk néhány percig, ezután hozzáadjuk a szintén apróra vagdalt uborkát és a fele mennyiségű sajt kockákra metélt darabjait. Egy percig együtt sütjük az egészet, majd még tűzforrón betöltjük a cipóba. A kalapját rátesszük a tetejére, leöntjük a megsózott tejföllel, rászórjuk a maradék sajtot, és annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. Nagyon éles késsel cikkekre vágjuk, mint a tortát szokás. Remek borkorcsolya.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+