Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kukoricagombóc




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 5 dkg mogyoró
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt csemege kukorica (vagy 1 doboz csemegekukorica-konzerv)
- olaj a sütéshez
- 1 db tojás
-
- törött fekete bors ízlés szerint
- 2 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A még fagyos kukoricát forrásban lévő vízbe dobjuk, és az újraforrástól számított 4 percig főzzük. Ezután szűrőkanálba téve leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, zsírját kisütjük, majd rádobjuk a félig főtt kukoricaszemeket. Hozzátesszük a finomra vágott zöldpetrezselymet, megsózzuk, meghintjük törött borssal, és 2 percig együtt pirítjuk. (Ha konzerv kukoricából készítjük, akkor csak le kell szűrni és megpirítani.) Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a búzadarát, a darált mogyorót, és ízlés szerint sót. A masszát összedolgozzuk, majd apró gombócokat formálva belőle zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban pirosra sütjük. Még melegen beleszúrunk egy-egy fogvájót, és rögtön fogyasztjuk.
Főzz olcsón
Almakompót
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és (mérettől függően) negyedekbe, vagy hat részre vágjuk. (Egy citromos vízzel teli, nagy tálba rakjuk az...
Adzuki babos barna rizs
A babot áztassuk be egy éjszakára. Főzés előtt öblítsük le, majd öntsük fel tiszta vízzel, és erős tűzön, fedővel letakarva hevítsük forralá...
Mákos rétes
Fél kiló lisztből két rétesre való vékony tésztát húzunk ki. Fél kiló cukrot három deci tejjel sűrűre főzünk, belekeverünk fél kiló darált...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+