Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Gombás vagdalt




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- 10 dkg füstölt szalonna
- kevés liszt
- 25 dkg sovány, csont nélküli marhahús
- 25 dkg gomba
- 0,5 dl vörösbor
-
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, felszeletelve kevés olajon megpirítjuk, majd a marhahússal és a füstölt szalonnával együtt kétszer átdaráljuk. Jól összedolgozzuk a felvert tojással, a vörösborral, a sóval, a törött borssal, a zsemlemorzsával, a szétzúzott fokhagymával. Nedves kézzel lapos pogácsákat formálunk a masszából, és lisztbe forgatva, bő forró olajban takaréklángon pirosra sütjük.
Főzz olcsón
Csirkemáj rizottó
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott csirkemájat. Jól átforgatjuk, meghintj...
Kaszinótojás
A felsorolt hozzávalókból elkészítjük a mártást. A kifliket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk. A kihűlt főtt tojásokat félbevá...
Gazdag paradicsomos mártás
A felhevített olajon puhára pároljuk a felaprított zellert, a vörös- és a fokhagymát. Belekeverjük a hámozott és apróra vágott paradicsomot és a...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+