Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Füstölthal-saláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 teáskanál mustár
- 1 doboz apró füstölt hal (pl. sprotni)
- 25 dkg apró, kemény paradicsom (ha van, szendvicsparadicsom)
- cukor
- 1 db citrom leve
- ízlés szerint só
- 10 dkg kagylótészta
- 1 csokor zöldhagyma szárával együtt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm és hideg vízzel leöblítem, majd lecsöpögtetem. Közben a halkonzerv levét lecsöpögtetem. Egy evőkanál halas olajjal a tésztát összekeverem. A kis halakat apróra vágom. (Néhány darabot a saláta díszítéséhez félreteszek.) A megmosott és leszárított paradicsomokat negyedekbe (ha nagyon apró, akkor csak félbe) vágom. A megtisztított zöldhagymát szárával együtt vékony karikákra aprítom és meg is sózom. A saláta mártásához a megmaradt halas olajat a citromlével és a mustárral kikeverem, hozzáadok kevés sót és csipetnyi cukrot, majd törött borssal ízesítem. A tésztára öntöm, hozzáadom a haldarabkákat, a paradicsomot és a hagymát, ezután óvatosan átkeverem. Befedve beteszem a hűtőszekrénybe, és legalább fél napig érlelem, közben egyszer-kétszer meg is keverem. Pirított barnakenyér-szeletkékkel kitűnő vacsorasaláta.
Főzz olcsón
Zselés gyümölcsös pudingtorta
Egy kuglóf formát megvizezünk, majd a gyümölcskocsonya port a felforralt vízben feloldjuk és felét a formába önjük. Amíg megdermed elkészítjük a...
Almás-pudingos keksz (sütés nélkül)
Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, kicsumázzuk, lereszeljük, cukorral, fahéjjal ízesítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd a kekszeket...
Fehérkenyér
A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük és jó alaposan kidagasztjuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, cip...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+