Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Padlizsános mix




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 teáskanál citromlé
- 30 dkg apró, kemény paradicsom
- 1 fej nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg szarvacskatészta
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 csipetnyi cukor
- 1 db kisebb, hosszúkás padlizsán
- 1 dl olaj
- 1 csokor friss kapor
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítve 1 evőkanál olajjal összekeverem, és hagyom, hogy kihűljön. Közben a megmosott padlizsánt héjastól kis kockákra aprítom, és jól megsózom. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak felkockázom, és sóval meghintem, majd mindkettőt legalább 15 percig hagyom állni. Egy lábosban felforrósítom a megmaradt olajat, ráteszem a hagyma- és a lecsöpögtetett padlizsánkockákat, meghintem a törött fekete borssal, majd fedő alatt üvegesre párolom. Ha a levét elfőtte, zsírjára sütöm, ezután belekeverem a negyedekbe vágott paradicsomot, és meghintem a megmosott, finomra metélt kaporral. A tűzről lehúzom, rálocsolom a citromlevet, és meghintem csipetnyi cukorral. Az egészet alaposan összekeverem, belekeverem a tésztát is, és hagyom, hogy az egész kihűljön. Befedve teszem a hűtőszekrénybe, és néhány órai érlelés után tálalom. Kitűnő vacsorasaláta.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+