Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Ráksaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 dl tejföl
- 1 dl sűrű majonéz
-
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 1 csokor friss kapor
- 1 doboz rákkonzerv (bármilyen fajta lehet),
- 10 dkg cérnametélt
- 1 fej kis fej kemény saláta
- 3 evőkanál száraz fehérbor
- 8 db fürjtojás
Elkészítés:
A saláta mártásához a majonézt simára keverem a tejföllel, hozzáöntöm a bort, beleszórom a nagyon finomra metélt kaprot, az összezúzott fokhagymát, a törött borsot, a sót és a cukrot. Befedem, majd jégbe hűtöm. A cérnametéltet apróra töröm, és sós vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és lecsöpögtetem. A fürjtojásokat keményre főzöm és megtisztítom, majd negyedekbe vágom. A külső leveleitől megfosztott fejes salátát vékony csíkokra metélem, és salátástálba rakom. Ráhalmozom a főtt cérnametéltet, ezután pedig ráöntöm a mártást. Végül rárakom a leszűrt rákocskákat, és az egészet villával óvatosan átforgatom. 4 előhűtött talpas kehelypohárba halmozom a salátát, a tetején pedig elosztom az apró tojásgerezdeket. Néhány darabka félretett rákkal, egy-egy szelet citrommal, esetleg újhagymazölddel vagy snidlinggel díszítem.
Főzz olcsón
Lilahagyma-lekvár
Szeleteljük vékony csíkokra a lillahagymát, adjuk hozzá a mézet, sózzuk meg és szórjuk meg kakkukfűvel. Hagyjuk állni legalább 2 órát. Ezután f...
Paprikás-mustáros pác
Keverd össze a hozzávalókat, majd ezt kend rá a húsra, és hagyd egy kicsit állni, mielőtt kisütöd...
Tejfölös burgonyaleves
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ha sűrűn szereti, akkor...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+