Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Budai saláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 teáskanál
- 3 gerezd friss fokhagyma
- 2 db kovászos uborka
- 2 db savanykás alma
- 0,5 dl kovászosuborka-lé
- ízlés szerint kevés porcukor
- 1 dl sűrű tejföl
- 2 dl majonéz
- 1 csokor kapor
- 10 dkg apró kockatészta
- 1 fej közepes fej lilahagyma
Elkészítés:
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe teszem és megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Közben a mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel és az uborkalével, majd sóval, borssal, pici cukorral, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymával ízesítem. A tésztát a mártásba belekeverem. Ezután az almát megmosom, kicsumázom, és egészen apró kockákra vágva hozzáteszem a salátához. A kovászos uborkát ugyancsak apróra összevágom, a megtisztított hagymát finomra metélem, a megmosott kaprot felaprítom, és az összes hozzávalót összekeverem. Befedve legalább fél napra a hűtőszekrénybe rakom. Tálalás előtt ismételten átkeverem, és hidegen kínálom.
Főzz olcsón
Citrom parfé
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vanília cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük,...
Nyers uborkaleves
Az uborkát, retket legyaluljuk és kissé megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, a petrezselymet, kaprot szintén. Mindezt a kefirbe (joghurtba) keverjük. H...
Sportszelet
Ledaráljuk a kekszet, összekeverjük a kakaóporral. A margarint, a cukrot és a tejet összemelegítjük annyira, hogy a cukor elolvadjon. Ezt melegen ráö...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+