Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Nápolyi saláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 fej nagy fej vöröshagyma
- 2 db nagy, savanykás alma
- 10 dkg spagetti
- 1 teáskanál bazsalikom (ha van friss, még jobb)
- 1 dl házilag fűszerezett paradicsomlé (vagy ketchup)
- 1 dl majonéz
- 1 csipetnyi porcukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oreganó (szurokfű),
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 10 dkg durvára reszelt füstölt sajt
- 1 teáskanál szárított rozmaring
Elkészítés:
A tésztát apróra összetöröm és a szokásos módon, sós vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és lecsöpögtetem. Fél dl vizet egy kislábosba töltök, beleszórom a szárított bazsalikomot, az oreganót és a rozmaringot. Befedve 5 percig forralom, ezután pedig hagyom, hogy kihűljön. A majonézt simára keverem a paradicsomlével, a fűszeres lével, a fele reszelt sajttal, a megtisztított és összezúzott fokhagymával, ezután pedig a törött borssal és csipetnyi cukorral ízesítem. A mártásba belekeverem a főtt tésztát, a megtisztított és apró kockákra vágott hagymát, valamint a kicsumázott, héjas, ugyancsak kis kockákra aprított almát. Az egészet alaposan összekeverem, és a tetejére hintem a megmaradt reszelt sajtot. A salátástálat befedem, és a hűtőszekrényben minimum fél napig érlelem.
Főzz olcsón
Boci gofri
A tojás sárgáját a krémtúróval, cukorral, sütőporral, vanília cukorral összekeverjük. Majd folyamatosan adjuk hozzá a tejet, lisztet, olajat. A toj...
Mézeskalács
A tésztához a hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk. Viszonylag kemény, de jól formálható tésztát kell kapnunk. 1 napig pihentetjük a hűtőben,...
Fokhagymás sárgaborsókrém leves
A sárgaborsót megmossuk, majd sós, ételízesítős vízben félig puhára főzzük. A vízbe teszünk három gerezd fokhagymát, amitől még pikánsabb í...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+