Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Mustáros makarónisaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg makaróni
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 2 dl kefir
- 2 csokor zöldhagyma (vagy közepes fej vörös-, illetve lilahagyma
- ízlés szerint só
- 1 csokor snidling
Elkészítés:
A makarónit egészen apróra töröm, és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Míg a tészta fő, elkészítem a mártást: a kefirt simára keverem az olajjal és a mustárral, valamint a sóval, a borssal, ezután csipetnyi porcukorral ízesítem. Belekeverem a zöldhagyma nagyon finomra vágott zöld szárát és az ugyancsak finomra metélt petrezselyemzöldet. A zöldhagymát tisztítás után vékony karikákra vágom, és gyengén megsózom. 10 percnyi állás után belekeverem a mártásba, majd a már kihűlt makarónit is hozzáadom, és az egészet alaposan összekeverem. Befedve legalább 3 órán keresztül érlelem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt ismét átkeverem, és hidegen teszem az asztalra.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+