Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kapros makarónisaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 4 dl kefir
- 2 csokor kapor
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 0,5 db citrom leve
- 10 dkg makaróni
- 1 db közepes kígyóuborka
- 1 evőkanál
Elkészítés:
A tésztát apróra töröm és megfőzöm. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem, és hagyom, hogy teljesen kihűljön. Közben az uborkát megmosom, és héjastól legyalulom. A kefirt simára keverem a citromlével, a törött borssal és kevés sóval, majd a porcukorral ízesítem. Ezután belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra összevágott kaprot. Az öntetbe beleforgatom a már kihűlt tésztát, és befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Néhány órai érlelés után tálalom. Vacsorasalátának nagyon jó, de hideg sült mellé köretként is tálalható.
Főzz olcsón
Tavaszi csirkeleves
A csirkemell csontot, és a csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk és hidegvízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az egész borsot, majd a megtisztí...
Spárga hollandi mártással
1) A spárgát megtisztítjuk. Végeit letördeljük vagy levágjuk, vékonyan meghámozzuk. Ehhez én krumplihámozót használok. 2) Vizet forralunk, só...
Klasszikus hollandi mártás
A vajat felolvasztjuk, és melegen tartjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet (tojásonként 1 evőkanál), megsózzuk. Vízfürdőben, mérsékelt tűz...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+