Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Fokhagymás spagettisaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1,5 dl majonéz
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 25 dkg kemény, apró (lehetőleg lucullus) paradicsom
- 10 dkg spagetti
- 2 dl kefir
- 2-3 evőkanál kimagozott olajbogyó
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A spagettit apróra töröm, majd forrásban lévő sós vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és kihűtöm. Közben mély salátástálban elkészítem a mártást, amihez a majonézt simára keverem a kefirrel. Hozzáadom a megtisztított, valamint összezúzott fokhagymát és a nagyon apróra vágott petrezselyemzöldet. Megsózom, megborsozom. Ezután beleteszem a vékony csíkokra aprított olajbogyót, a feldarabolt paradicsomot, majd a főtt spagettit is beleforgatom. Jól összekeverem, és befedve legalább fél napig érlelem a hűtőben. Tálalás előtt ismét összekeverem, és a tetejét olajbogyószemekkel díszítem.
Főzz olcsón
Barna mártás elkészítése
A reszelt hagymát forró zsírban megpároljuk, rátesszük a zöldséget, fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, fölengedjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a...
Sült alma diós vaníliafagylalttal
Az almákat meghámozzuk, magházukat kitoljuk. Kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg, majd a fahéjjal elkevert porcukorral jó megszórjuk...
Császármorzsa
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a bú...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+