Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sajtos csirkecomb




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 fej nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 4 db nagy csirkecomb
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A megmosott és leszárított csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és a húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. (Aki nem szereti a csirke bőrét, húzza le.) A lisztet, a pirospaprikát, a borsot és a sót egy kis tálkában összekeverjük. A vöröshagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk. Nagy tűzálló tálat vagy egy tepsit 1 evőkanál olajjal kikenünk. A csirkecomb-darabokat egyenként megmártjuk a paprikás lisztben, majd szorosan egymás mellé (nem egymásra!), a tepsibe fektetjük. Betakarjuk a hagymakarikákkal, és az összes reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk. Végül a tejfölben elkeverjük a megmaradt olajat, a paprikás lisztet és a zúzott fokhagymát, ezután rákenjük az étel tetejére. Az edényt szorosan, lehetőleg légmentesen lefedjük, és az előmelegített forró sütőben közepes lángon 45-50 percig pároljuk. Mire a párolási idő letelik, addigra a teteje is szép aranysárga lesz. A fedőt levéve (ha szükséges), még kissé megpirítjuk.
Főzz olcsón
Klasszikus hollandi mártás
A vajat felolvasztjuk, és melegen tartjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet (tojásonként 1 evőkanál), megsózzuk. Vízfürdőben, mérsékelt tűz...
Resztelt csirkemáj főtt burgonyával
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a megtisztított és kocká...
Jeges kávé
A lefőzött kávét beöntjük egy magas pohárba, cukorral ízesítjük, hagyjuk kihűlni. Beletesszük a fagyit és jégkockákat, a pohár tetejéig felö...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+