Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Birkapörkölt




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 3 ek házipaprika
- 1 db zöldpaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg birkahús
- 1 db babérlevél
- 5 dkg zsír
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 3 fej nagy hagyma
Elkészítés:
A birkahúst lefaggyúzom, megmosom, és ecetes vízzel leforrázom. A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd sárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Sósburgonyával tálalom.
Főzz olcsón
Sajtkrémes kifli
Először elkészítem a sajtkrémet, mert hidegen töltöm majd a tésztába. Ehhez sűrű besamelt készítek: a vajat felolvasztom, rádobom a lisztet, fehé...
Zöld turmix
A hozzávalókat összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, és már ihatjuk is. Ha a citrom biokertészetből származik, a héját is beleapríthatjuk. Ha bö...
Krémsajtos muffin erdei gyümölccsel
A krémsajtot a cukrokkal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A muffin formába papírokat helyezünk, mindegyikbe teszünk egy-egy...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+