Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Töltött csirke




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db kis csirke a májával
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 3 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg cérnametélt
Elkészítés:
A töltelékhez a cérnametéltet a szokásos módon megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és hagyjuk kihűlni. A tojást habosra felverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a főtt tésztát, a sót, a borsot és a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet. A májat a tészta, forrásban lévő főzővizébe rakjuk annyi időre, amíg a máj megfehéredik, és a beleszúrt villa nyomán már nem folyik belőle véres lé. A vízből kivesszük, az almareszelő durva fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a tésztás masszához. Mustárral és zúzott fokhagymával ízesítjük. A csirkét kívül-belül átmossuk, lecsöpögtetjük, és szárazra töröljük, majd a hasát belülről bedörzsöljük sóval, borssal. A tölteléket beletöltjük, és a nyílást hústűvel vagy fogvájóval szorosan összetűzzük. Ha marad a töltelékből, azt a mellbőr és a combok bőre alá lehet tölteni. (Ez esetben fakanál nyele segítségével a csirke bőrét fellazítjuk a nyakától kezdődően, de ügyeljünk arra, nehogy elszakadjon.) A megtöltött csirkét kikent tepsibe rakjuk. Bekenjük kevés olajjal, megsózzuk, és az előmelegített forró sütőbe toljuk, fedetlenül, erős lángon pirítjuk 30 percig, majd a lángot közepesre mérsékeljük, és 60 percig tovább sütjük. Tízpercnyi pihentetés után hosszában is, keresztben is kettőbe vágjuk.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+