Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Csirkepaprikás - nagymama módján




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 teáskanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db kis csirke
- 7-8 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 2 dl nem savanyú tejföl (vagy tejszín)
- 1 fej nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágjuk. (A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek megfőzhetjük.) A húsdarabok mindkét felét megsózzuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítjuk, majd az apró kockákra vágott és kiolvasztott szalonnán üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd rögtön ráöntünk 2 evőkanál vizet, és visszatesszük a tűzre. A húsdarabok mindkét oldalát lepirítjuk, ezután pedig aláöntünk másfél dl vizet. Hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott zöldpaprikát. Fedő alatt, a hús gyakori forgatásával puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként, egy-két evőkanálnyi forró vízzel pótoljuk. Végül beletesszük a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ugyancsak fedő alatt tovább pároljuk még néhány percig. A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd ráöntjük a húsra. Csak annyi ideig forraljuk, amíg a lábost rázogatva a piros mártás összegyűlik a tetején. Keverni nem szabad! (A gyenge csirkehús széttörik, ha kevergetjük.) Körete egy szokásosan elkészített túrógombóc, pirított morzsa nélkül, tejföllel és kevés kaporral meghintve.
Főzz olcsón
Szilvás gombóc
A krumplit főzd meg héjában, majd törd össze. Dolgozd össze az olajjal, a liszttel, és a végén add hozzá a tojást, valamint kevés sót. Ha összegy...
Citrom varázs
Két krémet készítünk: 1.) Összekeverjük a tejfölt, 8 ek. cukrot, 2 cs. vaníliás cukrot, 1 egész citrom levét és reszelt héját. 2.) Ö...
Vajas pogácsa
A vajat a fele liszttel összedolgozzuk és hűtőbe tesszük. A megmaradt anyagból rétestésztát készítünk, 20 percenként háromszor hajtogatjuk a...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+