Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Halászlé




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db zöldpaprika
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg közepes ponty
- 1 csapott evőkanál
- 2 db nagy fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejéből, az uszonyokból és a filézés után kikerülő csontokból, valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe. (Aki nem tud halat tisztítani és filézni, vagyis szálkátlanítani, az vásároljon halászlének való halaprólékot és négy szelet halat.) Jó nagy fazék aljára karikázzuk a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymagerezdet, majd rátesszük a darabokra vágott halaprólékot és a csontokat. 1 csapott evőkanál sót és a pirospaprikát rászórjuk, ezután az egyik zöldpaprikát belekarikázzuk. Ráöntünk bő kétliternyi vizet, és felforraljuk. Erős lángon főzzük legalább másfél órán keresztül. 15 perccel azelőtt, mielőtt a főzési idő letelne, beletesszük a felvágott paradicsomokat. Közben a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk. Ha az alaplé elkészült, finom szűrőn keresztülengedjük, és a szűrőben lévő csontot, halhúst - amennyire csak lehetséges - átpasszírozzuk. Az így nyert sűrű hallevet megfelelő nagyságú fazékba öntjük. Felforraljuk, és a már forrásban lévő levesbe óvatosan beleengedjük a halszeleteket. Keverés nélkül, és nagyon kis lángon 10 percig főzzük, végül a megmaradt zöldpaprikát vékony karikákra vágva, az utolsó pillanatban beletesszük.
Főzz olcsón
Lilahagyma-lekvár
Szeleteljük vékony csíkokra a lillahagymát, adjuk hozzá a mézet, sózzuk meg és szórjuk meg kakkukfűvel. Hagyjuk állni legalább 2 órát. Ezután f...
Almás-diós-lekváros pite
A tésztához valókat egy nagyobb tálba öntjük, és jól összegyúrjuk. Ezután a tésztát két részre osztjuk. Az almákat megtisztítjuk,...
Vajascsók
A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojássárgákat hozzáadjuk, egyenként gondosan elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a citromhéjat és...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+