Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Citromos tonhal




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott tonhal (vagy egyéb tengeri, szálka nélküli hal)
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 db tojás
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 1 dl sör
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 késhegynyi törött fekete bors,
- 1 teáskanál
Elkészítés:
A halat szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. Mindkét felén megsózzuk, és lisztbe mártva félretesszük. A tojást habosra verjük a sörrel és a citromlével. Beleszórjuk a citromhéjat, a gyömbért, a borsot és a sót, valamint a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöld felét. Ezután 2 evőkanál olajat is hozzákeverünk, végül annyi lisztet teszünk bele, hogy a szokásos palacsintatésztánál kissé sűrűbb legyen. Háromujjnyi olajat forrósítunk. A lisztes halcsíkokat egyenként belemártogatjuk a tésztába, és rögtön beletesszük a forró olajba. Mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük, majd papírtörülközőn leitatjuk róla a felesleges olajat. Citromkarikákkal és a megmaradt, rászórt petrezselyemzölddel tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyaköret illik hozzá, és a tartármártásról se feledkezzünk el.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+