Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Gyümölcsös sajtsaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db savanykás ízű alma
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 5 dkg durvára vágott dióbél
- 3 evőkanál száraz fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 csapott mokkáskanál törött bors
- 1,5 dl majonéz
- 1 db fürt szőlő
- 1 mokkáskanál porcukor
- 20 dkg ementáli (Pannónia) sajt
Elkészítés:
Először a mártást készítjük el. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral, a borral, a sóval és a borssal, majd kevés cukorral fűszerezzük. Az almákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Kicsumázzuk, és vékony szeletkékre vágva, azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljanak meg. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra metéljük, és a karikákat szétszedjük. Megsózzuk (de nem besózzuk), majd jól összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni. A diót a salátához keverjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és ugyancsak hozzáadjuk a salátához. A sajtot vékony csíkokra vágjuk, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval. Végül beleforgatjuk a sós hagymát is, levével együtt. A tálat szorosan befedjük, nehogy a hagyma erős illata elárassza a hűtőszekrényt. Legalább fél napig érleljük. Néhány szelet pirított kenyérrel salátaköretnek mindenfajta szárazabb húshoz nagyon jó, de magában is fogyasztható vacsorára.
Főzz olcsón
Dödölle
A krumplikat megtisztítjuk és felkockázzuk és 2 l vízben megfőzzük, amihez 1 evőkanál sót adunk. Amikor a krumpli megpuhult a levével együtt 15...
Kevert Kakaós
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 25-30 percig sütjük. Kockákra vágva, porcukorral tálaljuk...
Almabor
A különböző fajtájú, érett almákat jól megmossuk, a férges, romlott részeket kivágjuk. Ezután megdaráljuk, majd présbe tesszük. A kipréselt...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+