Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kínaikel-saláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db nagy fej lilahagyma
- 3 evőkanál olaj
- 35 vagy 40 dkg kínai kel
- 1 késhegynyi törött fekete bors
- 0,5 dl grapefruitlé (vagy juice)
- 1 csapott evőkanál mustár
- porcukor, ízlés szerint
- 2 db vastagabb szál sárgarépa
- nagyon kevés ecet
Elkészítés:
A kínai kel külső, már fonnyadt leveleit leszedjük, a többit nagyon vékony csíkokra metéljük, a torzsáját pedig lereszeljük. Salátástálban kevés sóval meghintjük (de nem besózzuk, csak megsózzuk), és jól összekeverjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és reszelőn szép hosszú szálakra reszeljük. A lilahagymát hámozás után hajszálvékony karikákra vágjuk, és egy kis tálban ugyancsak megsózzuk. Jól összekeverjük, és félretesszük. A saláta öntetéhez a grapefruitlevet összekeverjük a mustárral és az olajjal, majd annyi ecetet keverünk hozzá, hogy savanykás-pikáns íze legyen, de ne legyen nagyon savanyú. Cukorral és borssal ízesítjük, ezután rálocsoljuk a salátástálban összekevert kínai kelre, sárgarépára, hagymára. Az egészet alaposan átforgatjuk, és befedve néhány órára tesszük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt ismét átkeverjük.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+