Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sajtos uborkasaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 dl kefir
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál porcukor
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 vagy 2 csokor piros retek
- 1 fej saláta
- 1 db nagy szál kígyóuborka
- 1 dl ketchup
- 0,5 db citrom leve
Elkészítés:
A saláta mártásához a ketchupot simára keverjük a citromlével, a kefirrel, a sóval, a borssal és annyi cukorral, hogy csak pikáns, de ne édes legyen. Ezután hozzákeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A mártást befedjük, és a hűtőszekrénybe tesszük. Az uborkát megmossuk, és héjastól legyaluljuk (vagy nagyon vékony karikákra vágjuk), a salátát leveleire szedjük, és megmossuk, majd lecsöpögtetve le is itatjuk róla a vizet. Ezután ujjnyi széles csíkokra metéljük. A retket ugyancsak karikákra vágjuk. Nagy, lapos salátástálra halmozzuk az összekevert uborkát – salátát - retket, és meglocsoljuk a mártással. Rászórjuk a reszelt sajtot, és befedve néhány órára ismét betesszük a hűtőszekrénybe. Tálaláskor mindenki összekeveri a saját adagját. Néhány szelet pirított kenyérrel finom vacsora, vagy hús mellé való saláta.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+