Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Farkapörkölt




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db zöldpaprika
- 3 fej nagy hagyma,
- 1 db babérlevél
- száraz vörösbor
- 1 db marhafarka
- 5 dkg zsír
- 3 ek házipaprika
- 1 db paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A farkat megtisztítom, majd az ízeknél eldarabolom. A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci bornál többe soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Főtt krumplival, vagy puha kenyérrel és savanyúsággal tálalom.
Főzz olcsón
Hájas pogácsa
A tej felét a cukorral elkeverem,belemorzsolom az élesztőt.A lisztet a hájjal eldörzsölöm,hozzá adom a felfutott élesztőt,a tojás sárgáját,sót,a...
Almabor
A különböző fajtájú, érett almákat jól megmossuk, a férges, romlott részeket kivágjuk. Ezután megdaráljuk, majd présbe tesszük. A kipréselt...
Tejbegríz kehely
A tejet a cukorral, vanília cukorral és a vajjal felmelegítjük, majd belekavarjuk a búzadarát és közepes tűzön, kevergetve készre főzzük. A tűzrő...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+