Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kukoricás rizssaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 25 dkg morzsolt csemegekukorica-konzerv (vagy mirelit kukoricaszem)
- 2 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- 5 dkg mazsola
- 1 zacskó gyorsrizs
- 1 csokor zöldhagyma
- ízlés szerint citromlé (vagy almaecet)
- 2 gerezd fokhagyma
- cukor
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 2 csokor friss kapor
- 1 db húsleveskocka
Elkészítés:
A rizst a zacskón lévő előírás szerint megfőzzük, de a főzővízbe előzőleg beletesszük a húsleveskockát is. (Természetesen kevesebb sóval készítjük, mert a húsleveskocka maga is sós.) Amíg a rizs fő, elkészítjük a mártást: a majonézt és a tejfölt simára keverjük, majd a citromlével, a törött fehér borssal és csipetnyi porcukorral ízesítjük. Belekeverjük az egyik csokor megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kaprot, valamint a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Ezután a főtt rizst a mártásba kanalazzuk. A mazsolát megmossuk, szárát leszedegetjük, és kevés, forrásban lévő vízbe szórjuk. Egy percnyi forralás után a lángról lehúzva befedjük, és további 10 percig hagyjuk puhulni. Ezután leszűrjük, és hozzáadjuk a salátához. Ugyancsak belekeverjük a megtisztított és vékonyra karikázott zöldhagymát, valamint a leszűrt konzerv (vagy a forrásban lévő sós vízbe rakott és 5 percig főzött mirelit) kukoricaszemeket. Az egészet jól összekeverjük, befedjük, és a hűtőszekrényben lehűtjük. Tálalás előtt meghintjük a megmaradt kaporral. Önálló vacsoraként is megállja a helyét, vagy köret hideg húsféle mellé.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+