Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Vörösboros vaddisznópörkölt




Feltöltötte: ,

Ital párosítás További képek



Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

drága
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 3 fej nagy hagyma,
- 1 kg vaddisznóhús
- 5 gerezd fokhagyma
- száraz vörösbor
- 5 dkg zsír
- 3 ek házipaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db babérlevél
Elkészítés:
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom az inaitól megtisztított, felkockázott vaddisznóhúst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci bornál többe soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Sósburgonyával tálalom.
Főzz olcsón
Almabor
A különböző fajtájú, érett almákat jól megmossuk, a férges, romlott részeket kivágjuk. Ezután megdaráljuk, majd présbe tesszük. A kipréselt...
Banános álom
2-3 banánt felkarikázzuk és egy keverőtálba tesszük. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a tejjel együtt a banánhoz öntjük, és az egészet...
Karamellás tej
A tejforralóba kimérjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve aranybarnára karamellizáljuk. Ekkor ráöntjük a tejet, és mire a tej felforr, addigra az...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+