Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sültpaprika-saláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 dl alma- vagy borecet
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg vastag húsú zöldpaprika
- 5 evőkanál salátaolaj
Elkészítés:
A zöldpaprikát megmossuk, leszárítjuk. Sütőlapra egészben, szárastól, csumástól rárakjuk, és az előmelegített forró sütőbe tolva, minden oldalát barnára pirítjuk. Ezután kissé hűlni hagyjuk, majd a megbarnult vékony héját lehúzzuk. Közben a salátaléhez az ecetet kevés vízzel összeöntjük, hozzáadjuk az olajat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a mézet. A még meleg paprikát felszeleteljük, kicsumázzuk, és az elkészített salátalébe rakjuk. Ha a saláta egészen kihűlt, szorosan befedjük, majd a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük. Bármilyen húsféléhez finom, de kínálhatjuk magában is, pirított kenyérszeletkékkel. Készíthetünk vele vacsorasalátát is, akkor az ecetes-olajos léhez keverjünk még csíkokra vágott 20 dkg-nyi párizsit vagy virsli karikát.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+