Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Juhtúrós paradicsomsaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 dl kefír
- 75 dkg kemény, hibátlan paradicsom
- 4 evőkanál salátaolaj
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipetnyi porcukor
- 2 vagy 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kígyóuborka
- 15 dkg juhtúró
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, leszárítjuk és nyolcadokra vágjuk. Az ugyancsak megmosott uborkát héjastól legyaluljuk (vagy nagyon vékony karikákra vágjuk) és megsózzuk (de nem besózzuk!). Mindkét zöldséget a hűtőszekrénybe tesszük. A kefirt összekeverjük az olajjal, a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. Hozzáöntjük a citromlevet, és sózzuk, borsozzuk, ezután kevés cukorral szelídítjük a citrom savanyú ízét. Végül belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A paradicsomot és az uborkát mély salátástálba rakjuk, és a tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót. Leöntjük a salátaöntettel, majd az egészet villával óvatosan összeforgatjuk. A tálat gondosan befedjük, nehogy a fokhagyma erős illata "beterítse" a hűtőszekrényt, és néhány órára jégbe hűtjük. Pirított barnakenyér-szeletekkel nagyon egészséges és könnyű, finom vacsora, kisebb adagban készítve húsféle mellé nyári köret.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+