Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Nyúlpörkölt




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 3-4 ek ecet
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 ek koriander
- 1 db nyúl
- 3 liter víz
- 5 dkg zsír
- 2 db babérlevél
- 1 ek mustármag
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek szemesbors
-
- 3 ek házipaprika
- 1-2 db babérlevél
- 1 db zöldpaprika
- 1 fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 3 fej nagy hagyma
Elkészítés:
Páclé: 1 fej hagyma, 2 babérlevél, 1 ek. szemesbors, 1 ek mustármag, 1 ek. koriander, 3-4 ek. ecet, 3 liter víz, só. Pácolás: A hagymát karikára vágom, és a többi hozzávalóval felforralom, amit aztán a pácolandó vadra öntök. Pácolási idő: 2 nap. Pörkölt: A zsírban kiolvasztom a felkockázott szalonnát, majd rajta aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a feldarabolt nyulat. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beledobom a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, időnként kevés borral felöntve félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot (télen lecsókonzervvel) és beleteszem a zúzott fokhagymát. Sósburgonyával tálalom.
Főzz olcsón
Tejes-zöldséges rizsleves
Vékony rántást készítünk, vagyis kevés olajat forrósítunk elkeverjük benne a lisztet, majd a tűzről levéve kevés pirospaprikát adunk hozzá és v...
Magvas, rozsos kenyér
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb...
Meggyes párna
A réteslapot vékonyra nyújtjuk, majd 5 x 5 centiméteres négyzeteket vágunk. A négyzetek közepére teszünk egy-egy darabka szilvalekvárt, majd a té...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+