Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Fokhagymás céklasaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 dl kefír
- 1,5 dl majonéz
- 1 csipetnyi cukor
- 2 db savanykás alma
- 1 késhegynyi törött fekete bors
- 1 db kis szál tormagyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl kész céklasaláta
Elkészítés:
A céklasalátát tésztaszűrőbe öntjük, és a levét jól lecsöpögtetjük. Közben a majonézt simára keverjük a kefirrel és 2-3 evőkanálnyi céklasalátalével. Sóval, borssal, cukorral és az összezúzott fokhagymával ízesítjük. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és az almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszeljük. Az almareszeléket azonnal beleforgatjuk a mártásba. A leszűrt céklát ugyancsak lereszeljük, vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk, és a salátához tesszük. A tormagyökeret megtisztítjuk, és nagyon finomra reszelve ugyancsak hozzáadjuk. (Kész ecetes torma használata nagyon savanyúvá tenné a salátát, ezért csak a frissen reszelt, natúr torma jó hozzá.) Az egészet alaposan átforgatjuk, és a tálat szorosan, lehetőleg légmentesen befedjük, hogy a fokhagyma illata, ne szökhessen ki az edényből. Legalább fél napig érleljük. Pirított kenyérszeletekkel egészséges és ízletes vacsora, vagy hideg hús mellé köretnek is kínálható.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+