Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Meggymártás




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 késhegynyi törött bors
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 0,5 db citrom
- 0,5 liter meggybefőtt levével
- 3 db szegfűszeg
- ízlés szerint kevés cukor
Elkészítés:
A befőttlevet leszűrjük, és beöntjük egy kislábosba. Beleszórjuk a szegfűszeget, beletesszük a lehámozott citromhéjat és a szeletekre vágott citromot. Felforraljuk, és öt percig főzzük. Közben kimagozzuk a gyümölcsöt. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a meggylére. Folyamatosan kevergetve további 5 percig forraljuk, végül a gyümölcsöt is beletesszük. Ezzel már éppen csak egy pillanatig forraljuk. Ha friss meggyből készítjük, akkor 2 dl vízbe szórjuk a fűszereket, és ugyanúgy készítjük, mint a befőttleves-változatot. A gyümölcsöt ugyancsak a főzés végén adjuk hozzá. Megcukrozni is ekkor kell. A nyers gyümölccsel, néhány perccel tovább forraljuk. Főtt marhahúshoz vagy csirkemellhez tálaljuk, de sós vízben főtt burgonya mellé is nagyon jó.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+