Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Pikáns tojásleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 2 db tojás
- 0,5 db citrom leve
- ízlés szerint törött bors és só
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 db marhahúsleves-kocka
- 2 dl tejföl
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 csipetnyi cukor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A leveses fazékba csorgatjuk az olajat. Felforrósítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és kevergetve sötét-sárgára pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát meg a közben meghámozott, lereszelt vagy nagyon apróra összevágott vöröshagymát. Azonnal ráöntünk 2 dl vizet, simára keverjük, hogy ne legyen csomós, majd ismét visszatesszük a tűzre. Ezután felöntjük még 6 dl vízzel, beletesszük a húsleveskockát, a törött borsot és a babérlevelet. Felforraljuk, és kevés sóval, valamint citromlével ízesítjük. A tojásokat közben felverjük, és a forrásban lévő levesbe lassan belecsorgatjuk. Csak akkor keverjük meg, ha az összes tojást már beleöntöttük. Végül fél dl vízzel simára kevert tejfölt öntünk hozzá, beleszórjuk a nagyon finomra aprított petrezselyem zöldet, és éppen csak egyet forralunk rajta. Csipetnyi cukorral ízesíthetjük. Miközben a leves fő, a sütőben egy apróra vágott zsemlét megpirítunk, és tálaláskor a tányérokban elosztjuk, majd rámerjük a levest.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+