Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sajtgombóc leves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 dl kefír
- 1 db tyúkhúsleves-kocka
- 30 dkg vegyes leveszöldség
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál majoránna
- 2 evőkanál búzadara
- 1 db tojás
Elkészítés:
A tojást habosra felverjük 1 evőkanál kefirrel, majd összekeverjük a búzadarával és a reszelt sajttal. Megsózzuk, és állni hagyjuk 10 percig. A megtisztított zöldséget vékony csíkokra aprítjuk. Bő egy liter vizet felteszünk a tűzre, és felforraljuk. Ezután beletesszük a zöldséget, a húsleveskockákat és az összes fűszert, a petrezselyemzöld kivételével. Puhára főzzük. A lisztet fél dl vízzel és a megmaradt kefirrel simára keverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Folytonosan kevergetve legalább 5 percig forraljuk. A sajtos gombócmasszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Legalább 10 percig, kis lángon forraljuk. Egy gombócot próbaképpen vágjunk ketté, hogy kiderüljön, jól átfőtt-e. Végül a megmosott, finomra metélt petrezselyemzölddel meghintjük, de már nem forraljuk.
Főzz olcsón
Bundázott almakarika
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A tejből, tojásból, és lisztből sűrű palacsintatésztát készítü...
Citrom parfé
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vanília cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük,...
Húsvéti hidegtál
Megtisztítom a hagymákat és a zöldhagymát. A húst felszeletelem, mikor már kihűlt. Az összes hozzávalót elrendezem egy nagy tálon, majd az egészet...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+