Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Villányi mandulatorta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 20 dkg vékony csíkokra vágott mandula
- 1 tk liszt
- 3 kanál erős kávé
- 50+5 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 30 dkg margarin
- 8 db tojás
Elkészítés:
A sütőpapírra fedővel, vagy tányérral 25 cm-es átmérőjű köröket rajzolunk, a köröket bevajazzuk, de nem vágjuk ki. 8 tojás fehérjét, 50 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verünk, ha kész, óvatosan beleszórjuk a mandulát és levesszük a tűzről. Egyenletesen elosztjuk a 4 papírlapra szépen elsimítva és előmelegített sütőben pléhtepsire rakva, egyenként kisütjük, vagyis szárítjuk, mint a habcsókot (240 fokon kb. 5-6 percig a sütő közepén) Ha kisültek, a papír könnyen leválasztható, vagy tortamesterrel, vagy 2 széles pengéjű kés segítségével. 8 tojássárgáját 5 dkg cukorral, a lisztet 2 cs vaníliával és a kávéval gőz felett felfőzzük állandó keverés mellett. A tűzről levéve átszűrjük, és langyosra hűtjük, beleszeljük a margarint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Kifagyasztjuk, és géppel habosra keverjük. Ezzel töltjük 3 sorban a lapokat és a 4. lappal beborítjuk. Kívülről nincs bevonva, de pl. csokireszelékkel lehet díszíteni.
Főzz olcsón
Szilvás lepény
A lisztet összegyúrjuk az édes-langyos tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy könnyű kelt tészt...
Zöld turmix
A hozzávalókat összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, és már ihatjuk is. Ha a citrom biokertészetből származik, a héját is beleapríthatjuk. Ha bö...
Zsemlegombóc (vadashoz)
A zsemlét kis kockákra vágd fel. Pirítsd meg, de figyelj rá, nehogy megégjen. A lisztet a tojással keverd össze, és annyi vízzel dolgozd össze, hogy...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+