Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kolbászos lencseleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 10 dkg füstölt kolbász
- 25 dkg lencse
- 1 evőkanál finomliszt
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A megmosott és átválogatott lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és egy liternyi tiszta vízben puhára főzzük. A finomra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva gyorsan belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, majd meglocsoljuk 1 evőkanál vízzel, és megsózzuk. A főtt lencsét levével együtt ráöntjük a hagymás-paprikás szaftra, beletesszük a karikákra vágott kolbászt és felforraljuk. 10 percig főzzük. Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, a citromlével és 4 evőkanál vízzel, majd a forrásban lévő levesbe beleöntjük. Folyamatosan kevergetve jól kiforraljuk, és csipetnyi cukorral ízesítjük.
Főzz olcsón
Tejszínes eperkrémleves
Az epret megtisztítjuk, jól megmossuk, majd az összes hozzávalóval együtt habosra turmixoljuk. Lehűtve eperdarabokkal, és tejszínhabbal tálaljuk...
Zselés gyümölcsös pudingtorta
Egy kuglóf formát megvizezünk, majd a gyümölcskocsonya port a felforralt vízben feloldjuk és felét a formába önjük. Amíg megdermed elkészítjük a...
Resztelt csirkemáj főtt burgonyával
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a megtisztított és kocká...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+