Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kolbászos káposztaleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db kis szál füstölt kolbász
- 1 evőkanál olaj
- 1 db babérlevél
- 40 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 1 evőkanál liszt
- 1 db kis fej vöröshagyma
- csipetnyi cukor
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A savanyú káposzta levét leszűrjük, és félretesszük. A káposztát nagyon apróra vágjuk, a zöldséget tisztítás után vékonyka csíkokra aprítjuk. A vöröshagymát finomra metéljük, majd a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk, a tűzről lehúzzuk, és rászórjuk a paprikát. Gyorsan összekeverjük, és azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. Ezután a tűzre visszatesszük, és rádobjuk a zöldséget. Párpercnyi pirítás után hozzáadjuk a káposztát, és együtt pirítjuk további 5 percig, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne éghessen le az alja. Kétliternyi vizet ráöntünk, és felforraljuk. Közben a kolbászt meleg vízben megmossuk, így könnyen lehúzhatjuk a bőrét. Karikákra vágjuk, és hozzátesszük a forrásban lévő leveshez. Beletesszük a babérlevelet is. A levest csak akkor sózzuk meg, ha a kolbász legalább 5 percet főtt. (A füstölt kolbász sós, vigyázzunk, nehogy elsózzuk!) Meg is borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a zöldség is, meg a káposzta is megpuhul. A lisztet fél dl vízzel és a tejföllel simára keverjük, ezután a forrásban lévő levet behabarjuk vele. Folyamatosan kevergetve, 5 percig forraljuk. Megkóstoljuk, majd a félretett savanyúkáposzta-lével és csipetnyi cukorral pikánsra ízesítjük.
Főzz olcsón
Boszorkány máglya
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára...
Joghurtos narancsleves
A narancsok levét kifacsarjuk, majd hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot, a vaníliacukrot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd habosra...
Sajtos tócsni
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk és nyersen lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a lisztet, majd sózzuk, borsozzuk, és hozz...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+