Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Szalonnás rostélyostekercs




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 kg rostélyos
- 1 dl fehérbor
- kevés liszt
- 10 dkg füstölt szalonna
- törött feketebors
-
- zsír
Elkészítés:
A rostélyost kicsontozom, faggyúját leszedem, vékonyan felszeletelem és kiklopfolom. A szalonnából kb. 1 x 1 x 10 centis csíkokat vágok. A hússzeleteket sózom, borsozom, és mindegyikbe teszek egy szalonnacsíkot, majd feltekerem és hústűvel, vagy fogvájóval megtűzöm. A kuktába teszek egy jó fakanálnyi zsírt, felhevítem és megforgatom benne a hústekercseket. Megszórom borssal, megstaubolom a liszttel és beleteszem a bort és a húslevest. Lezárom és a jelzéstől számítva fél óráig főzöm. Rizzsel, galuskával, burgonyapürével, vagy krokettel tálalom.
Főzz olcsón
Boszorkány máglya
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára...
Sonkás brokkolileves
A brokkolit kis rózsáira szedem,a gépsonkát vékony csíkokra metélem.A felforrósított olajon 2 percig párolom a brokkolit,megsózom,bő 1 liter vîzzel...
Gyümölcsös joghurtkehely
A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a zselatinnal, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és jól elkeverjük. A kelyhek aljára teszünk egy-egy egy...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+