Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Tejfölös karalábéleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 db zsenge, nagy karalábé
- 1 db marhahúsleves-kocka
- kevés só
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 fej kis fej vöröshagyma
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A karalábét megtisztítjuk, és vékonyka hasábokra vágjuk. A hagymát hámozás után nagyon finomra metéljük, majd fazékba tesszük, és a forró olajon sárgára fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 evőkanál vizet. Ezután a karalábét is rátesszük. A fazekat visszatoljuk a tűzre, és a karalábét néhány percig pirítjuk, majd felöntjük 8 dl-nyi vízzel, hozzátesszük a leveskockát és felforraljuk. 10 percig főzzük, közben a tejfölt és fél dl vizet a liszttel simára keverjük. A forrásban lévő levesbe öntjük, és kevergetve további öt percig forraljuk. Sóval és a cukorral ízesítjük, végül beleszórjuk a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra vágott petrezselyem zöldet. Jól összekeverjük, de már nem forraljuk tovább. Tálaláskor a tetejére külön is pöttyentünk kevés tejfölt. Ha a karalábé már fás, karalábé-krémlevest készíthetünk belőle. Ilyenkor a karalábét reszeljük meg, és a továbbiakban a recept szerint készítsük. A habarás előtt turmixoljuk össze, majd nyomjuk át szitán, hogy a karalábé rostos szálai ne kerüljenek a levesbe.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+