Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kelkáposztaleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor zellerlevél (vagy 1 teáskanál szárított zeller)
- 2 db húsleveskocka
- 1 fej kis fej kelkáposzta fele
- 25 dkg burgonya
- 1 db kisebb paradicsom (vagy 1 evőkanál paradicsompüré)
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 késhegynyi törött köménymag
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejföl
- 1 késhegynyi törött fekete bors
Elkészítés:
A letisztított kelkáposztát éles késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk. A meghámozott burgonyát vékony hasábokra aprítjuk. A megmosott zellerlevelet finomra metéljük, a megtisztított vöröshagymát úgyszintén. A felforrósított olajon néhány percig pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a kelcsíkokat. Fedő alatt addig pirítjuk tovább, amíg összeesik. Ezután hozzáadjuk a burgonyát, rászórjuk a borsot valamint a köménymagot, és ráöntünk bő egy liternyi vizet. Beletesszük a húsleveskockákat, és felforralva, 20 percig főzzük. Közben a tejfölt és fél dl vizet simára keverjük a liszttel, majd a már megfőtt levest behabarjuk vele. Ezután beleszórjuk a zellerlevelet, és megkóstolva - ha szükséges – utána sózzuk. Kevergetve jól kiforraljuk, végül beletesszük a megmosott és nagyon apró kockákra aprított paradicsomot is. Végül már csak egyet forralunk rajta. A tűzről lehúzva 10 percig hagyjuk befedve állni, csak azután tálaljuk.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+