Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sörös zöldséggulyás




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db húsos zöldpaprika
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 evőkanál vegeta
- 25 dkg gomba
- 0,5 üveg világos sör
- 10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon)
- 3 gerezd fokhagyma
- 75 dkg burgonya
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 2 fej nagy fej vöröshagyma
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 2 db nagy, kemény paradicsom
- 25 dkg vegyes leveszöldség
Elkészítés:
A császárhúst nagyon vékony csíkokra vágjuk, és beletesszük egy fazékba. Közepes tűzön, folytonosan kevergetve kiolvasztjuk a zsírját. Ezután rátesszük a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát. Ugyancsak folyamatosan kevergetve üvegesre fonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzzuk és gyorsan belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet (hogy a paprika meg ne égjen), ismét összekeverjük, és beletesszük a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután fedővel letakarva puhára pároljuk. Tíz perc múlva belerakjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget, a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, valamint a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát. Beleszórjuk a gyömbért és az ételízesítőt, valamint a megtisztított, zúzott fokhagymát. Ráöntjük a sört és még másfél liternyi vizet. Lassú tűzön puhára főzzük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, meg is sózzuk. Ezután tesszük bele a kis kockákra vágott paradicsomot. Néhány percnyi fövés után a tűzről lehúzzuk, és tíz percig hagyjuk állni.
Főzz olcsón
Kötött galuskaleves
A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit vékonyra nyújtunk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljü...
Klasszikus hollandi mártás
A vajat felolvasztjuk, és melegen tartjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet (tojásonként 1 evőkanál), megsózzuk. Vízfürdőben, mérsékelt tűz...
Almachutney
Hámozzuk meg az almát, és vágjuk kockákra. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a római köményt, a szárított csilit, az ánizsmagot é...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+