Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Hamis gulyásleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db marhahúsleves-kocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi őrölt köménymag
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 1 db tojás (csipetke)
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. A zöldséget tisztítás után ugyancsak egyforma kockákra aprítjuk. A vöröshagymát hámozás után finomra összevágjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra metéljük, majd közepes tűzön folytonos kevergetés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a hagymát, és ugyancsak kevergetve, üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. Ezután a tűzre visszatesszük, rádobjuk a zöldséget és a burgonyakockákat, majd kevergetve, pár percig pirítjuk. Felöntjük kétliternyi vízzel. Beletesszük a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát, a köménymagot és felforraljuk. Ha a húsleveskocka elolvadt a lében, a levest megkóstoljuk, és kissé megsózzuk. (Vigyázzunk, a leveskocka sós!) A burgonyát és a zöldséget lassú tűzön puhára főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét: a tojáshoz annyi lisztet keverünk (víz nélkül), hogy kemény tésztát kapjunk. A már megfőtt levesbe belefőzzük a parányi, kézzel tépkedett tésztadarabkákat.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+