Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Hideg zöldbableves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 4 dl kefir
- 1 csokor tárkonylevél
- 1 evőkanál liszt
- 0,5 liter paradicsom ivólé
- 25 dkg kemény paradicsom
- 1 csokor zöldhagymaszár
- 40 dkg zöldbab
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A zöldbabot szálkáitól mindkét végén letisztítjuk, és 2 centis darabkákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen csak hogy ellepi, majd megsózzuk és megfőzzük. Közben a kefirt a liszttel és a paradicsomlével egészen simára keverjük, a zöldfűszereket megmossuk, lecsöpögtetjük, és finomra vágjuk. A megfőtt zöldbabot behabarjuk a paradicsomos kefirrel, ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Felforraljuk, és 5 percig főzzük. Végül belekeverjük a zöldfűszereket, ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd egyetlen pillanatra felforraljuk. Lefedjük, és félrehúzzuk a tűzről. Kihűtjük, és a hűtőszekrényben legalább fél napig hagyjuk állni. Tálalás előtt a megmosott nyers paradicsomokat nyolcadokba vágjuk, a tányérokban elosztjuk, és a hideg levest rákanalazzuk.
Főzz olcsón
Citromos rizs
Mossuk át a rizst, és csöpögtessük le. Forrósítsuk fel a vajat, és dobjuk bele a görögszénát (vagy a mustármagot), amikor pattogni kezd, keverjük...
Csirkemáj rizottó
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott csirkemájat. Jól átforgatjuk, meghintj...
ŐSZIBARACK SORBET
A puha, érett őszibarackokat szőrszitán áttörjük, kiegészítjük 1/2 liter hideg vízzel, hozzákeverjük a porcukrot, a citrom levét, majd átszűrjü...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+