Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Hűsítő céklaleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 dl ecetes-tormás céklasaláta levével együtt
- 1 db közepes nagyságú alma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dl kefir vagy joghurt
- 5 dkg nagyon finomra darált dió
Elkészítés:
A céklasalátát leszűrjük, majd turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, kicsumázott és darabokra vágott almát. Annyi céklalevet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, és addig keverjük, amíg az egész sűrű péppé válik. Ezután fokozatosan hozzátöltjük a többi céklalevet és a kefirt. Ismét összekeverjük, végül beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöld és a dió felét. A habos, sűrű levest megkóstoljuk, és ízlés szerint kevés cukorral valamint sóval ízesítjük. Tálalás előtt a leveses csészékbe néhány jégkockát teszünk, erre kanalazzuk rá a levest. Végül meghintjük a megmaradt petrezselyemzölddel és dióval. Aki kevésbé savanykásan szereti, a fele kefir helyett tejjel vagy tejszínnel turmixolja össze a céklasalátát.
Főzz olcsón
Sokmagvas Barna Kenyér
Előmelegítjük a sütőt, 250 fokra. Bemérjük az összetevőket és bedagasztjuk a tésztát. Mixerben, alacsony fokozaton 8 percig keverjük, majd 1...
Lilahagyma-lekvár
Szeleteljük vékony csíkokra a lillahagymát, adjuk hozzá a mézet, sózzuk meg és szórjuk meg kakkukfűvel. Hagyjuk állni legalább 2 órát. Ezután f...
Sajtkrémes kifli
Először elkészítem a sajtkrémet, mert hidegen töltöm majd a tésztába. Ehhez sűrű besamelt készítek: a vajat felolvasztom, rádobom a lisztet, fehé...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+