Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Szardellás céklasaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 csokor nagy csokor snidling
- só ízlés szerint
- 50 dkg nyers cékla
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 1 db citrom leve és lereszelt héja
- 1 doboz ringli
- 0,5 db fél tubus szardellapaszta
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl majonéz
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
Elkészítés:
A céklát jól megmossuk, majd kuktafazékban puhára főzzük, meghámozzuk és lereszeljük. Míg fő, elkészítjük a mártást. A majonézt, a tejfölt, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a többi fűszert simára keverjük, hozzáadjuk az ecetes tormát, a ringli leszűrt olaját, a szardellapasztát, a finomra zúzott fokhagymát, majd a reszelt főtt céklát. Jól összekeverjük, és a tálat lefedve egy napig érleljük a hűtőszekrényben. Tálalás előtt megszórjuk a finomra vágott snidlinget.
Főzz olcsón
Hamis halleves
A vöröshagymát meghámozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. Leveses fazékba öntjük az olajat, felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk...
Őszibarackos joghurt alagút
A natúr joghurtot a zselatinnal, a porcukorral, és a vanília cukorral elkeverjük, és annyi időre tűz fölé helyezzük amíg a zselatin elolvad. Ezt kö...
Szilvás lepény
A lisztet összegyúrjuk az édes-langyos tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy könnyű kelt tészt...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+