Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Szardellás céklasaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 csokor nagy csokor snidling
- só ízlés szerint
- 50 dkg nyers cékla
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 1 db citrom leve és lereszelt héja
- 1 doboz ringli
- 0,5 db fél tubus szardellapaszta
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl majonéz
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
Elkészítés:
A céklát jól megmossuk, majd kuktafazékban puhára főzzük, meghámozzuk és lereszeljük. Míg fő, elkészítjük a mártást. A majonézt, a tejfölt, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a többi fűszert simára keverjük, hozzáadjuk az ecetes tormát, a ringli leszűrt olaját, a szardellapasztát, a finomra zúzott fokhagymát, majd a reszelt főtt céklát. Jól összekeverjük, és a tálat lefedve egy napig érleljük a hűtőszekrényben. Tálalás előtt megszórjuk a finomra vágott snidlinget.
Főzz olcsón
Sportszelet
Ledaráljuk a kekszet, összekeverjük a kakaóporral. A margarint, a cukrot és a tejet összemelegítjük annyira, hogy a cukor elolvadjon. Ezt melegen ráö...
Dübbencs
A megtisztított krumplit kockákra vágva, vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól megtörjük. Közben a cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt...
Tejszínes karfiolleves
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy lábasban feltesszük a vizet főni, sóval, delikáttal ízesítjük, majd beletesszük a karikára vágott...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+