Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Szardellapogácsa




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- tej a zsemlék áztatásához
- 0,5 db fél citrom reszelt héja és leve
- 1 doboz ringli
- 1 fej kis fej vöröshagyma
- olaj a sütéshez
- 2 dl tejtől
- 4 db szikkadt zsemle (vagy 4 szelet kenyér)
- 1 gerezd fokhagyma
- liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
- 2 db tojás
Elkészítés:
A zsemléket tejben megáztatjuk, majd enyhén kicsavarjuk. A megtisztított vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzákeverjük az egyik felvert nyers tojást, a citromhéjat, a citromlevet, a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a törött borsot és az olajától leszűrt, apróra vagdalt ringlit meg 1 teáskanál halas olajat. A masszát jól összedolgozzuk, és nedves kézzel kis pogácsákat formálunk belőle. A megmaradt tojást, kevés áztatótejjel habosra keverjük, és az először lisztben megforgatott pogácsát a tejes tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába hempergetve bő forró olajban pirosra sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, és meleg tálra szedve, sült burgonyával kínáljuk. Tálaláskor lelocsoljuk a maradék halas olajjal elkevert tejföllel.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+