Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Piros heringsaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 10 dkg ecetes cékla
- 2 db kemény tojás
- 2 db közepes nagyságú pácolt hagymás hal, (25-30 dkg)
- 1 fej vöröshagyma (vagy lilahagyma)
- 1 púpozott evőkanál frissen reszelt natúr torma
- 2 db nagy savanykás alma
- 1 dl tejszín
- 2 teáskanál szardellapaszta
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A pácolt hal gerinccsontját kiszedjük, az ecetes céklát levétől lecsöpögtetjük, az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és mindegyiket metéltre vágjuk. A vöröshagymát tisztítás után felkarikázzuk és megsózzuk. Az olajat, a tejszínt, a keményre főzött tojások sárgáját, a szardellapasztát sima mártássá keverjük, majd hozzáadjuk a halat, a céklát, a vöröshagymát, az almát és a keménytojás-fehérjéket. Jól összekeverjük, majd a tálat lefedve hűtőszekrényben érleljük néhány órán keresztül.
Főzz olcsón
Burgonyás tésztából készült derelye, núdli
Az áttört burgonyát jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval és kb. 15 percig hagyjuk pihenni a tésztát. Ezután készíthetünk belőle nudlit, gomb...
Töki pompos, sonkás, tejfölös kenyérlángos
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük a fenti sorrendben, majd elindítjuk a másfél órás dagasztás programot. A tészát kb. f...
Szilvás gombóc
A krumplit főzd meg héjában, majd törd össze. Dolgozd össze az olajjal, a liszttel, és a végén add hozzá a tojást, valamint kevés sót. Ha összegy...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+