Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Bableves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 30-35 dkg fehérbab
- 10 dkg liszt
- 3 dkg liszt
- késhegynyi pirospaprika
- 15 dkg gyökér
-
- 15 dkg sárgarépa
- 0,5 kg füstölt szalonna
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
Elkészítés:
Előző este beáztatom a kiválogatott babot. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a felületén lemosott szalonnát, majd fél óra múlva a babot és a megtisztított gyökeret és sárgarépát. Mikor megpuhult, kiveszem a babsalátának szánt babmennyiséget (azért a levesben is maradjon!), valamint a szalonnát. A szalonnát megszórom pirospaprikával, és estig félreteszem.A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe. A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest. A csipetke megpuhulásáig (kb. 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom. Jöhet mellé ecet, tejföl, erőspaprika és puha kenyér.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+